- 500 deka glatkog brašna
- 2 male žličice soli
- 3 male žličice šećera
- 10 grama maslaca
- Kvasac
- Mlijeko (par žlica)
Umiješati sastojke s toplom vodom, pred kraj najbolje rukom, dok se tijesto prestane lijepiti za prste.
Ostaviti 5 do 10 minuta da se tijesto odmori.
Tijesto rasporedite na 4 jednake komade i premjesite ih u kuglice i ostavite opet da odmaraju 10-tak minuta (da se kvasac oporavi i aktivira).
Imate gotovo tijesto i možete početi s postupkom.
Razvaljajte ostale dijelove tijesta, svakog premažite Nutellom i slažite jedan na drugog.
Postavite čašu na sredinu namazanih tijesta i oštrim nožem oko čaše izrežite tijesto na šesnaestine, te maknite čašu.
Uzmite dvije kriške, zavrnite prema van svaku krišku.
Tako zavrnite sve kriške, po dvije zajedno, a krajeve im spojite.
Cijelo tijesto premažite s razmućenim bjelanjkom.
Pecite 15-tak minuta na 200 ˚C dok ne dobije zlatnu boju.
I servirajte!
Ostaviti 5 do 10 minuta da se tijesto odmori.
Tijesto rasporedite na 4 jednake komade i premjesite ih u kuglice i ostavite opet da odmaraju 10-tak minuta (da se kvasac oporavi i aktivira).
Imate gotovo tijesto i možete početi s postupkom.
Postupak
Posipajte brašnom radnu površinu.
Kuglicu tjesta razvaljajte što tanje. Postavite veliki tanjur na
tijesto i izrežite pravilan krug koji premažite s ugrijanom Nutellom.Razvaljajte ostale dijelove tijesta, svakog premažite Nutellom i slažite jedan na drugog.
Postavite čašu na sredinu namazanih tijesta i oštrim nožem oko čaše izrežite tijesto na šesnaestine, te maknite čašu.
Uzmite dvije kriške, zavrnite prema van svaku krišku.
Tako zavrnite sve kriške, po dvije zajedno, a krajeve im spojite.
Cijelo tijesto premažite s razmućenim bjelanjkom.
Pecite 15-tak minuta na 200 ˚C dok ne dobije zlatnu boju.
I servirajte!