Kolač od kokosa



Davno sam našla ovaj recept ali sam ga modificirala, po svom ukusu.
Sastojci:
4 cijela jaja
8 žlica šećera,
7 žlica brašna,
mala šalica ulja,
mala šalica vode,
3 - 4 velike žlice kakaa,
1 vanilin šećer,
1 prašak za pecivo.
Miješajte cijela jaja sa šećerom i vanilin šećeron, dodavajte polako brašno koje ste prethodno pomiješali sa pecivnim, dodajte vodu i ulje. Smjesu izlijte u lim obložen papirom za pečenje i pecite 10 minuta na 150 stupnjeva, zatim pojačajte na 200 stupnjeva i pecite još 3 minute. Kad tako napravim onda biskvit bude savršeno mekan.
Krema: 1 l mlijeka,
10 dkg čokolade za kuhanje,
8 žlica oštrog brašna,
15 dkg šećera,
15 dkg margarina,
10 dkg kokosa za kremu i još kokosa za posipanje
Krema: od 1 l mlijeka oduzmite 1 dl mlijeka i u njega stavite 8 žlica brašna i zamiješajte, ostatak mlijeka kuhajte sa 15 dkg šećera. Kad zakipi dodajte mlijeko sa brašnom i kuhajte dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu dodajte margarin sa kokosom. Kremu odvojite na 2 dijela i u jedan dio dodajte malo 10 dkg otopljene čokolade. Premažite biskvit prvo sa tamnom kremom a, zatom lagano dodajte bijelu kremu i dodajte još malo kokosa za posipanje. Tko voli kokos uživat će u ovom kolaču.

Grah salata iz konzerve: Sa bučinim uljem za prste polizat

Sastojci za grah iz konzerve sa dodatkom bučinog ulja: 2 limenke graha crvenog i bijelog ocijeđena i isprana 1 mala limenka kukuruza ...