Tiramisu s jagodama
Sastojci:
4 jaja
250 g piškota
400 g jagoda
200 g šećera u prahu
500 g sira mascarpone
200 ml slatkog vrhnja
1 kremfix za tučeno vrhnje
200 ml crne kave
30 ml ruma
malo kakaa
1 vanilin šećer
Priprema:
200 g jagoda pasiramo štapnim mikserom ili protisnemo kroz pasirku, a ostalih 200 g narežemo na četvrtine. U zdjeli miksamo žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, te ručnim mikserom miješamo dok smjesa ne postane pjenasta i svijetla. Napravimo snijeg od bjelanjaka pa ga umiješamo. Zatim dodamo pire od jagoda i sir mascarpone. Od slatkog vrhnja i kremfixa mikserom napravimo šlag, te i njega umiješamo u smjesu. Kavu i rum pomiješamo, pa u njih umačemo piškote i naizmjence u kalup slažemo red namočenih piškota, red narezanih jagoda, sloj kreme i tako dva puta, pa ravnomjerno zagladimo kolač. Tiramisu s jagodama stavimo u hladnjak preko noći i prije posluživanja posipamo kakaom u prahu.
Grah salata iz konzerve: Sa bučinim uljem za prste polizat
Sastojci za grah iz konzerve sa dodatkom bučinog ulja: 2 limenke graha crvenog i bijelog ocijeđena i isprana 1 mala limenka kukuruza ...
-
Potrebno: 125 gr margarina 125 gr šećera 1 vanilin šećer 3 jaja 250 gr brašna 1 pecivni malo soli 4 žlice mlijeka 200 gr grožđica...
-
Sastojci za grah iz konzerve sa dodatkom bučinog ulja: 2 limenke graha crvenog i bijelog ocijeđena i isprana 1 mala limenka kukuruza ...
-
Davno sam našla ovaj recept ali sam ga modificirala, po svom ukusu. Sastojci: 4 cijela jaja 8 žlica šećera, 7 žlica brašna, mala šali...