Sastojci:
Biskvit:
5 jaja
5 žlica brašna
5 žlica šećera
1 vanilin šećer
1/2 praška za pecivo
2 žlice kakaa
Fil:
250 ml šlaga
2 žlice šećera
1 vanilin šećer
2 žlice meda
- Bjelanjke istuci u snijeg. Zutanjke izmutiti s secerom, dodati brasno, kakao i prasak i mijesati dok se dobije glatka smjesa. Dodati 3 zlice snijega od bjelanjka i lagano mijesati da se dobije lijepa smjesa, zatim sve izliti u ostatak bjelanjaka i jos lagano mijesati dok smjesa bude jednolicna.
- 2Izliti na papir za pecenje koji se stavina veliki pleh (onaj iz pecnice). Ravnomjerno razmazati i peci na 180°C 10 minuta. Ostaviti da se ohladi i prerezati na pola, da se dobiju 2 komada.
- 3Vrhnje s slagfixom istuci u cvrsti slag, dodati van. secer i med. Moze se dodati i malo secera ako se voli sladje. Kremom premazati biskvit i poklopiti drugim, stavit u frizider na 2-3 sata.