Bijeli umak od kiselog vrhnja
Sastojci:
2 žlice brašna
4 dl mlijeka
1 dl kiselog vrhnja
2 žlice maslaca
vegeta
sol
Priprema:
Na rastopljeni maslac dodajte brašno i kratko popržite da dobijete svijetli zapržak. Tada zalijte prvo s malo hladnog mlijeka, pa tek onda dodajte toplo mlijeko i neprestano miješajte da se ne stvore grudice. Posolite, pospite vegetom i uz miješanje kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta da se umak zgusne. Zgotovljeni umak skinite s vatre pa umiješajte kiselo vrhnje. Poslužite s pečenom teletinom, pečenom divljači, pirjanim gljivama, kuhanom cvjetačom.
Grah salata iz konzerve: Sa bučinim uljem za prste polizat
Sastojci za grah iz konzerve sa dodatkom bučinog ulja: 2 limenke graha crvenog i bijelog ocijeđena i isprana 1 mala limenka kukuruza ...
-
Potrebno: 125 gr margarina 125 gr šećera 1 vanilin šećer 3 jaja 250 gr brašna 1 pecivni malo soli 4 žlice mlijeka 200 gr grožđica...
-
Sastojci za grah iz konzerve sa dodatkom bučinog ulja: 2 limenke graha crvenog i bijelog ocijeđena i isprana 1 mala limenka kukuruza ...
-
Davno sam našla ovaj recept ali sam ga modificirala, po svom ukusu. Sastojci: 4 cijela jaja 8 žlica šećera, 7 žlica brašna, mala šali...