Medena Kata recept


Sastojci 
Kore
2kom jaja
2dag masti ili margarina
2 žlice meda
3 žlice mlijeka
15dag šećera
45dag brašna
1 žličica sode bik.

 
Krema
3dl mlijeka
3 žlice brašna
1 kesica vanilin šećera
20dag margarina
20dag šećera
pekmez od šljiva
Priprema:
Jaje, mast, med, mlijeko i šećer promiješajte i kuhajte na laganoj vatri dok svi sastojci ne postanu tečni, zatim skinite sa vatre i umiješajte drugo jaje, brašno i sodu bikarbonu.Umijesite tijesto stavite na toplo i razvaljajte 4 kore.Ja ponekad skratim postupak pa pečem 2 kore na velikom limu od pećnice, samo ih prije pečenja nožem presječem na pola.Peći na 180 C dok kore ne porumene. Za kremu stavite polovicu mlijeka i šećer da zakuha, a u drugoj polovici mlijeka pjenjačom umutiti brašno da ne bude grudica pa zakuhati u vrijućoj polovici mlijeka.U ohlađeno dodati margarin i vanilin šećer.Prvu koru premazati polovicom kreme, poklopiti drugom korom koju premažemo pekmezom, poklopiti trećom korom koju premažemo drugom polovicom kreme i poklopimo četvrtom korom.
Recept preuzet sa Coolinarika

Grah salata iz konzerve: Sa bučinim uljem za prste polizat

Sastojci za grah iz konzerve sa dodatkom bučinog ulja: 2 limenke graha crvenog i bijelog ocijeđena i isprana 1 mala limenka kukuruza ...