Tiramisu s jagodama



Sastojci:

4 jaja
250 g piškota
400 g jagoda
200 g šećera u prahu
500 g sira mascarpone
200 ml slatkog vrhnja
1 kremfix za tučeno vrhnje
200 ml crne kave
30 ml ruma
malo kakaa
1 vanilin šećer


Priprema:
200 g jagoda pasiramo štapnim mikserom ili protisnemo kroz pasirku, a ostalih 200 g narežemo na četvrtine. U zdjeli miksamo žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, te ručnim mikserom miješamo dok smjesa ne postane pjenasta i svijetla. Napravimo snijeg od bjelanjaka pa ga umiješamo. Zatim dodamo pire od jagoda i sir mascarpone. Od slatkog vrhnja i kremfixa mikserom napravimo šlag, te i njega umiješamo u smjesu. Kavu i rum pomiješamo, pa u njih umačemo piškote i naizmjence u kalup slažemo red namočenih piškota, red narezanih jagoda, sloj kreme i tako dva puta, pa ravnomjerno zagladimo kolač. Tiramisu s jagodama stavimo u hladnjak preko noći i prije posluživanja posipamo kakaom u prahu.