Kinder pingui ( Kinder pingvin) recept



Sastojci za biskvit:
6 jaja
200 g šećera
 2 vrećice pudinga od čokolade
5 žlica ulja
90 g brašna
6 žlica tople vode
3 žlice kakaa
1 prašak za pecivo

Priprema biskvita:
Pjenasto izmutiti žumanjke sa šećerom te polako dodavati brašno, prašak za pecivo, puding, kakao te na kraju uliti ulje i vodu. Bjelanjke umutiti u snijeg i polako umiješati u smjesu od žumanjaka i ostalih sastojaka. Izliti u nauljen lim od pećnice obložen papirom za pečenje. Peći na 180°C oko 20-25 minuta. Kad je pečeno prerezati po pola da se dobiju dva jednaka biskvita.
 
Krema:
750 ml slatkog vrhnja za šlag
1 želatina
2 vanilin šećera
Pripremiti želatinu prema uputama na omotu.
Umutiti vrhnje za šlag s vanilin šećerom i želatinom.

Glazura:
200 g čokolade za kuhanje
4-5 žlica ulja
 Otopiti na pari čokoladu uz dodatak ulja

Slagati redom:
Na prvi biskvit namazati pola kreme, premazati polovicom glazure od čokolade( otopiti čokoladu na pari uz malo ulja). Ostaviti 15-20 minuta u hladnjaku da se što prije stisne.
Premazati preko te glazure drugi dio kreme, pa staviti drugi biskvit i preliti ga ostatkom glazure od čokolade.